Michael Wilmering, bariton

Na de geweldige succesen van oktober 2016 en januari 2018 hebben we Michael opnieuw bereid gevonden een optreden in de Walkartgemeenschap te verzorgen. Nu zijn carrière een vlucht begint te nemen zou dit wel eens de laatste keer kunnen zijn!

Michael Wilmering, bariton

met pianobegeleiding door Kanako Inoue

Datum   zaterdag 26 januari 2019
Tijd   15.30 - 16.30 uur
Plaats   Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Kosten   De toegang is vrij; na afloop wordt er gecollecteerd en serveren
  we een sapje en een hapje in het Walkartcentrum.

Michael Wilmering behaalde zijn bachelor cum laude en zijn master met onderscheiding aan het Conservatorium van Utrecht bij Henny Diemer.

 

Op het Internationaal Vocalisten Concours won hij met pianist Javier Rameix de juniorprijs, de persprijs en de IVC-Prijs in categorie Liedduo. In 2015 stond Michael Wilmering in de halve finale van het Belvedere Concours.

Wilmering verdiept zich graag in de liedkunst, maar is ook veel te zien in opera’s. Zijn repertoire omvat rollen als
Bob - The old Maid and the Thief,
Figaro/Il conte di Almaviva - Le nozze di Figaro,
Jake - Porgy and Bess,
Papageno - Die Zauberflöte (bij De Nederlandse Opera, DNO),
Marullo - Rigoletto (Teatro Mayor, Colombia),
Thierry - Dialogues de Carmelites (DNO),
Conte Robinsson - Il matrimonio secreto (DNO-Reisopera-Operazuid),

Goethe in de wereldpremière van Theatre of the World van L. Andriessen (DNO),

Cappadocier - Salome (DNO) en

de titelrol van Caliban op het Opera Forward Festival van de DNO.

 

De Nederlandse bariton werd vorig jaar door externe critici genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. En wie heeft hem niet al enkele keren gezien bij Paul Witteman op de zondagavond? Blijkbaar is hij ook daar een graag geziene gast.

 

Momenteel werkt hij samen met choreograaf Peter Leung en de uit Syrië gevluchte danser Ahmad Joudeh. Hun voorstelling Grenzeloos is in verschillende theaters te zien geweest. Michael wordt gecoacht door Rosemary Joshua en was het afgelopen jaar verbonden aan de Opera van Stuttgart. 

 

Kanako Inoue werd geboren in Japan. Ze studeerde piano in Tokio. Direct na het halen van haar eindexamen in 2006 kwam ze naar Nederland om haar pianostudie voort te zetten. Na haar masterdiploma studeerde ze fortepiano bij Stanley Hoogland aan het Conservatorium van Amsterdam.
Sinds 2001 gaf ze concerten in Japan, Indonesië, Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Nederland. Nu verzorgt ze recitals door heel Nederland. Opvallend zijn haar gedreven speelstijl en fraai toucher. Naast concerteren is Kanako een veelgevraagd begeleider.

Wat Michael en Kanako ons gaan brengen, is nu nog een verrassing. Maar ze zullen zeker weer voor een heel boeiende middag zorgen!