Triple Berry Trio bestaande uit Theo Hartman, cornet en trompet, Ephraïm van IJzerlooij, cello en Armin Segger, piano

Triple Berry Trio

Door  Triple Berry Trio
Datum  zaterdag 23 september 2017
Tijd 15.30 - 16.30 uur 
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist 
Toegang Vrij. Collecte aan de uitgang. 

Triple Berry Trio ontleent haar naam aan de zeer originele compositie Jazzberries uit 1982 van de Amerikaanse componist William Schmidt die een grote bijdrage heeft geleverd aan de kamermuziek met zijn vele composities voor uiteenlopende ensembles.
In vier contrasterende deeltjes laat Schmidt de trompet, cello en piano schitterend samenwerken in o.a. een blues en een boogie woogie. In de laatste decade hebben diverse componisten zich laten inspireren door de verscheidenheid aan klanken van deze combinatie van instrumenten.

Op de repertoirelijst staan o.a. uitgebreide trio’s van de Amerikaanse componisten Eric Ewazen en Carson Cooman.
Triple Berry Trio hoopt ook andere componisten te kunnen enthousiasmeren het repertoire uit te breiden.
De nieuwe compositie Arban van de Franse componist Gilles Herbillon voor cornet, cello en piano heeft het Triple Berry Trio in de aanwezigheid van de componist onlangs in Den Haag van een wereldpremière voorzien. Tijdens recitals worden ook soli en duo’s geprogrammeerd om zo tot inspirerende en gevarieerde programma’s te komen. Triple Berry Trio: origineel, verrassend en uitdagend!

Op zaterdag 23 september 2017 staan er bij het concert in de Walkartkerk composities van o.a. Eric Ewazen, Gilles Herbillon, William Schmidt en Armin Segger op het programma.