Vocaal kwartet Quartz

Muzikale kerstmeditatie

Vocaal kwartet Quartz

Door Vocaal kwartet Quartz
Datum 17 december 2022
Tijd 14.30 - 15.30 uur
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 19, Zeist
Kosten Vrije toegang. Collecte aan de uitgang.
Aanmelden 
I.v.m. de organisatie hiervan verzoeken we u vriendelijk om u vóór 7 december 2022 aan te melden bij Ineke Krediet, tel. 030 6923828 of via de contactpagina van deze website.

 

 

In de aanloop naar Kerst kunt u op zaterdag 17 december alvast in de stemming komen bij het meditatieve Kerstconcert Bogoroditse van Vocaal kwartet Quartz. Sfeervolle a capella gezangen afgewisseld met poëzie, een warm bad voor oor en hart. Quartz verzorgt dit uur van meditatieve verstilling en muzikale poëzie dit jaar voor het eerst in de prachtige ambiance van de kerk van de Walkartgemeenschap in Zeist.
De rode draad van het programma is het verhaal van Maria: van de aankondiging door de engel Gabriël tot de geboorte van Jezus in de kerstnacht. In de Oosters-orthodoxe traditie draagt Maria de eretitel ‘Bogoroditse’, dat betekent ‘drager Gods’. Muzikaal heeft Quartz zich deze keer mede laten inspireren door die traditie. Er worden drie versies van het ‘Bogoroditse Djevo’ vertolkt, het orthodoxe Ave Maria. U hoort een oude anonieme versie, een van Sergei Rachmaninov, en een van Arvo Pärt. Daarnaast zingt Quartz het verstilde, oosters geïnspireerde ‘Mother of God, here I stand’ van John Tavener. Daar rond omheen klinken diverse hymnen en carols, de meeste gewijd aan de moeder Gods. De muziek wordt afgewisseld met poëtische reflecties.

Vocaal kwartet Quartz heeft in het a capella circuit inmiddels een bijzondere reputatie opgebouwd. In de negentien jaar van zijn bestaan zijn er al vier cd's verschenen en hebben twee componisten speciaal werken gecomponeerd voor het viertal. Een uurtje luisteren naar Quartz staat garant voor een intense muzikale ervaring. Meer informatie over kwartet Quartz: http://www.kwartetquartz.nl

Maakt bovenstaande beschrijving u nieuwsgierig/enthousiast?
Kom dan samen met ons luisteren en genieten op zaterdag 17 december 2022. De inloop is vanaf 14.00 uur, het concert begint om 14.30 uur en eindigt rond 15.30 uur.
Aansluitend is er een informeel samenzijn in de naastgelegen ontmoetingsruimte met koffie/thee en echte Limburgse vlaai.