Erwin Weerstra

Erwin is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. Hij heeft een actief concertleven, met optredens in Nederland en in het buitenland.


Momenteel heeft Erwin aanstellingen als pianist bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij het Nederlands Dans Theater (NDT).

 

Behalve uitvoerend musicus is Erwin ook een begenadigd componist en studeerde hij compositie bij Daan Manneke, Roderik de Man en Yannis Kyriakides. Onder het alias Allart combineert Erwin zijn achtergrond in klassieke muziek met hedendaagse elektronische muziek.

Piano

Muziek op de zaterdagmiddag

Wie Erwin Weerstra, piano
Datum zaterdag 27 januari 2024
Tijd 15.30 - 16.30 uur
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Kosten De toegang is vrij; na afloop wordt er gecollecteerd.

Op deze middag speelt Erwin Weerstra vier Impromptus (Op. 90) van Franz Schubert. Een Impromptu is een muziekwerk dat de indruk geeft dat het ter plekke wordt geïmproviseerd. De impromptus van Schubert worden gezien als enkele van de belangrijkste voorbeelden van dit genre. De vier zijn allemaal zeer verschillend van karakter.
Daarna speelt hij van Friedrich Chopin diverse werken, om te beginnen twee Mazurkas. Dit zijn traditionele Poolse dansen. Daarna volgen de Fantaisie Impromptu in Cis mineur, de Nocturne in Es majeur, de Souvenir de Paganini en Scherzo no. 2.

Erwin Weerstra werd op 7-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talentafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, destijds de jongste leerling die ooit was geaccepteerd. Tijdens zijn studietijd heeft hij als enige pianist ooit tweemaal het Internationale Steinway Concours gewonnen. In 2009 haalde Erwin zijn Bachelor en in 2011 cum laude zijn Master diploma Klassiek Piano aan het Koninklijk Conservatorium. Erwin studeerde ook compositie bij Daan Manneke, Roderik de Man en Yannis Kyriakides. Onder het alias Allart combineert Erwin zijn achtergrond in klassieke muziek met hedendaagse elektronische muziek. Erwin is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. Hij heeft een actief concertleven, met optredens in Nederland en in het buitenland, zoals in Italië, Rusland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Polen. In 2018 is Erwin geselecteerd voor de Post-Master opleiding in Italië van professor Andrzej Jasiński, die ook de docent was van Krystian Zimerman. Momenteel heeft Erwin aanstellingen als pianist bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij het Nederlands Dans Theater (NDT).


Bezoek voor meer informatie de website van Erwin: www.erwinweerstra.com