Guido van de Meent

Guido van de Meent

onze Nederlandse chansonnier

Datum   zaterdag 29 januari 2022
Tijd   15.30-16.30 uur
Plaats     Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Toegang     Vrij. Collecte aan de uitgang. 

In oktober 2017 lieten wij u kennis maken met Guido van de Meent, een talent uit Zeist. Sinds een aantal jaren is hij terug in Nederland en zingt, speelt, componeert en doceert hij gelukkig hier.

Behalve de prachtige Franse chansons die Guido perfect vertolkt, laat hij tijdens dit optreden ook composities van eigen hand aan ons horen. Wij hopen van harte dat Guido wat meer bekendheid in Nederland krijgt, want hij kan zich meten met de grote namen die het Franse chanson en het Nederlandse luisterlied vertolk(t)en.


Het was tijdens de vervaardiging van het programmaboekje te vroeg voor Guido om een programma aan te leveren. We laten hem het najaar om daar over na te denken. Zodra voorhanden melden we meer over zijn keuzes voor ons in de Drijfveer en op de website.

 

Guido van de Meent (1981) won in 2008 het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie te Amsterdam. De jury, bestaande uit o.a. Liesbeth List en Tonny Eijk noemde hem het Franse lied zélf en prees zijn authenticiteit in de theatertraditie. Hierna volgden vele optredens in binnen- en buitenland (Frankrijk, Duitsland, India etc.). Tijdens een festival in Bulgarije leerde hij zangeres Alexandra Fits kennen met wie hij diverse theaterprogramma's en een cd maakte. In 2015 werd hun programma "Ma plus belle histoire d'amour" met orkest uitgeroepen tot Concert van het Jaar bij Roemeense muziekprijzen.

Verder waren zij support act bij Richard Clayderman en zijn ze geselecteerd voor een optreden in Carnegie Hall, New York.

Guido schreef een theaterprogramma met nieuwe Nederlandse chansons en een kindervoorstelling. Ook is hij werkzaam als piano- en song writing docent.