Hoorntrio Ars Floreat
Michaela Hollmannová, viool, Sergei Dovgaliouk, hoorn en Alla Libo, piano

Hoorntrio Ars Floreat

Muziek op de zaterdagmiddag

Door Hoorntrio Ars Floreat
Datum zaterdag 26 oktober 2024
Tijd 15.30 - 16.30 uur
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Kosten

Toegang gratis. Collecte bij de uitgang.

In het jaar 1992 emigreerde het echtpaar Alla en Sergei uit St. Petersburg naar Nederland. Al snel hebben ze samen met de Tsjechische violiste Michaela het Hoorntrio St. Petersburg opgericht; sindsdien hebben zij vele concerten met een breed repertoire in binnen en buitenland gespeeld. Op het programma staan er naast de composities van de ‘grote Russen’ zoals Tsjaikovski, Glinka, Rachmaninoff, Glazunov en Stravinsky werken van Mozart, Beethoven, Brahms, Bloch, Franck, Dvořák, Suk, Janáček, Koechlin, H. Khan, Vaughan-Williams, Piazzolla, John Williams, Ben-Chaim e.a. componisten. Het luisteren naar het samenspel van dit trio met hun unieke interpretatie van de verschillende genres is een muzikale belevenis. De oorlog van Rusland tegen Ukraine heeft de leden van het trio bewogen een andere naam aan te nemen: Hoorntrio Ars Floreat.

Michaela Hollmannová was gedurende 25 jaar als 1e violiste verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Ze speelde ook regelmatig als gast bij het Concertgebouworkest. Daarnaast was zij vaak te horen als soliste en richtte ze verschillende kamermuziek- ensembles op: in 1986 het veelzijdige kamerorkest Ensemble Ars Floreat en in 1993 samen met Alla Libo en Sergei Dovgaliouk het Trio St. Petersburg. Sinds het jaar 2000 vormt zij samen met de harpiste Diana de Vries het veel gevraagde romantische duoConcerto Alankara. Naast concerten geeft Michaela lezingen over muziek en Oosterse poëzie en filosofie. Ze heeft meegewerkt aan verschillende CD-opnames, waarin haar prachtige Italiaanse viool van Stefano Scarampella te horen is.

Alla Libo studeerde piano aan het Conservatorium van Petersburg waar zij in 1986 het solistendiploma behaalde. Daar werkte zij ook als pianiste van het beroemde Petersburg Solisten Ensemble en tegelijkertijd als begeleidster bij de Opera St. Petersburg en het Conservatorium. Sinds 1992 woont Alla in Nederland en is als begeleidster verbonden aan de conservatoria van Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Zij is een veel gevraagde pianiste bij het Solisten Ensemble van het Concertgebouw en het Rotterdam Filharmonisch Orkest.

Sergei Dovgaliouk studeerde hoorn aan het Conservatorium van St. Petersburg waar hij het solistendiploma behaalde. Van 1980 tot 1992 was hij 1e hoornist in het Leningrad Symfonie Orkest.
Vanaf 1992 werkte Sergei bij het Radio Filharmonisch Orkest en vanaf 2006 als solohoornist bij de Radio Kamerfilharmonie. Sergei speelt regelmatig als gast bij alle Nederlandse toporkesten en in het Asko/ Schönberg Ensemble.

Op deze middag brengt het trio muziek van G. Tartini, W.A. Mozart, Ch. Koechlin, E. Bloch, J. Williams en M.I. Glinka ten gehore.