Luuk Lenders

Foto: Jeroen Rood

 

Muzikale duizendpoot

Luuk Lenders

Door Luuk Lenders
Datum

zaterdag 25 januari 2025

Tijd 15.30 - 16.30 uur
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Kosten   Toegang is vrij; na afloop wordt er gecollecteerd.

Luuk Lenders staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met Ierse whistles, ocarina's, accordeon, voetenpercussie, tafelbellen en pingpongballen. Soms speelt hij zelfs drie of vier instrumenten tegelijkertijd!
Als deze muzikale duizendpoot op het podium staat, neemt hij het publiek mee in een wervelwind van creativiteit, humor en prachtige muziek.
Zijn liefde voor Ierse, Schotse en Nederlandse volksmuziek klinkt door in elke noot die hij uit zijn instrumenten tovert. Naast volksmuziek van de bovenste plank zorgt Luuk ook altijd weer voor verrassende intermezzo's op onverwachte attributen.

 

In oktober 2023 bracht Luuk zijn lovend ontvangen dubbelalbum "Het Groene Woud" uit: 26 nummers met als centrale thema groene bossen en fluitende vogels. Luuk bespeelde hierop ruim 50 instrumenten, tekende het schitterende artwork en werkte samen met o.a. Seán Cannon (bekend van The Dubliners), Kevin Conneff (bekend van The Chieftains), Hans Theessink en Beppie Kraft.
Met deze nieuwe plaat op zak speelt Luuk in theaters, kerken en andere fijne plekken en maakt van ieder concert een onvergetelijke ervaring!

Luuk zal tijdens dit concert in de Walkartkerk muziek ten gehore brengen van zijn nieuwste album, gecombineerd met bekende en minder bekende muziekstukken uit de Keltische landen en ons eigen mooie Nederland.