Marjo en Bob in de Incastad Machu Picchu

De Panamericana

Door Marjo de Jeu
Datum  20 maart 2024
Tijd 14.30 - 16.00 uur
Plaats Walkartcentrum, Kerkweg 19, Zeist
Kosten

€ 5,00 voor leden en vrienden van de Walkartgemeenschap;
€ 8,00 voor anderen.
U kunt ook d.m.v. een QR-code betalen.
Koffie en thee worden u aangeboden door de Walkartgemeenschap.

Opgeven

bij Ineke Krediet, 030-6923828 of via de contactpagina van deze website.

 

Mijn echtgenoot Bob de Boer en ik (hier samen op de foto) hebben in clubverband met onze klassieke Volvo een reis gemaakt door zes landen in Zuid-Amerika. In 40 dagen tijd legden we 16.000 kilometers af.

We startten in de hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires, waar onze auto met een boot naar toe was getransporteerd. Wij zijn zelf samen met 168 medereizigers naar Buenos Aires gevlogen.
Onze route voerde ons eerst naar het zuiden over de uitgestrekte pampa’s naar de meest zuidelijke stad in de wereld: Ushuaia in Patagonië, een plek omgeven door wonderschone natuur. Vervolgens reden we langs de westkust van Argentinië via het prachtige Natuurpark Torres del Paine en de Perito Moreno gletsjer naar Santiago in Chili. We vervolgden onze route via de PanAmerican Highway naar het noorden, waarbij we steeds de bergketen van de Andes volgden, soms langs de kust dan weer door het binnenland. We bezochten San Pedro de Atacama in de Atacamawoestijn. Daarna gingen we weer langs de kust naar Arica en vandaar in één dag over een bijna 4800 meter hoge bergpas naar La Paz, de hoofdstad van Bolivia.

We bezochten het Titicacameer en lieten onze auto zegenen door een priester in Copacabana (Puno), waarna we doorreden naar Cusco in Peru. Van daaruit bezochten we de Incastad Machu Picchu die alleen via een treinreis te bereiken is. Dit was wel het culturele hoogtepunt van onze reis…
In Cusco kregen we een warm onthaal van kinderen uit een dorp hoog in de Andes die met de hulp van de StichtingHope goed onderwijs kunnen genieten. Met onze reis hadden de deelnemers via sponsors een mooi bedrag opgehaald dat we hen konden aanbieden. De reis ging verder langs de Nascalijnen naar de Peruaanse hoofdstad Lima en vandaar naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Inmiddels waren we de evenaar gepasseerd en waren we in een tropische landschap beland. Verder naar het noorden bereikten we het zesde land van onze reis, Colombia, waar we na overnachtingen in Cali en in Medellín de auto achterlieten op een haventerrein in Cartagena. Vandaar vlogen we naar huis. Na twee maanden konden we onze auto weer ophalen in de haven van Antwerpen.

Deze reis is gefilmd door twee verslaggevers, Marco van Gelder en Karsten Reiniers. Nadat ik een korte inleiding heb gegeven zal deze unieke film vertoond worden. Aan het eind is er gelegenheid om vragen te stellen.