Kerstavond: het grote kleine

Kerstavond 2019

m.m.v. het Walkartkoor

datum   maandag 24 december 2019
tijd 19.30 - 20.30 uur
onder leiding van Marian Boogaard-Mackay
met medewerking van   Helma van Remmen, overdenking
het Walkartkoor o.l.v. Jean-Pierre Gendrault
Rieteke Roodnat, piano
Jouke Krediet, orgel
Toegang Gratis. Collecte bij de uitgang.
 

‘Ons is een kind geboren, niet alleen toen - tweeduizend jaar geleden - maar ook nu nog, iedere dag en iedere nacht’, zegt Hannh Arendt. Het geboorteverhaal van Kerstmis is een mensenverhaal dat zich steeds weer herhaalt. Waarom is dat zo belangrijk?
Een nieuw leven geeft nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen, nieuwe hoop. Zonder die nieuwe geboorten zou de wereld in verval raken. Juist die nieuwe kleine mensjes geven ons nieuwe hoop en liefde. Want wie raakt er niet vertederd bij het zien van een baby?
Ons geloof in en onze hoop op het nieuwe leven is een blijde boodschap die keer op keer klinkt. Dat kleine wezentje vertegenwoordigt die hoop en dat geloof in de toekomst.


Onze kerstavondviering is ook voor gezinnen met kleine kinderen. Helma van Remmen verzorgt dit jaar de overdenking en natuurlijk lezen we weer een mooi kerstverhaal voor de kinderen. Er hangt voor hen ook iets lekkers in de kerstboom. Het Walkartkoor brengt ons helemaal in de kerstsfeer.
Als de allerkleinsten het niet vol houden om een uur stil te zijn, dan kunt u met uw kleintje naar het Walkartcentrum gaan, waar ze naar hartenlust kunnen huilen en spelen. Zo kunnen de grote mensen en de kinderen in de kerk ongestoord blijven luisteren. Na de dienst schenken we in het Walkartcentrum glühwein, warme chocolademelk en jus d’orange en serveren we een hapje. Dé gelegenheid om elkaar liefdevolle en warme feestdagen te wensen.