Helma van Remmen is docent verpleegkunde en supervisor van beroep. Met veel plezier en interesse heeft zij de vrijzinnige pastorale opleiding in Bilthoven gevolgd en afgesloten. Haar eindwerkstuk was: communiceren met een andere werkelijkheid. 
Helma is lid van de Walkartgemeenschap en was daarin jarenlang bestuurslid en lid van de programmacommissie.

Levensvragen

Door   Mw. Helma van Remmen-Rosmalen
Data

  vrijdag 17 september, 22 oktober, 26 november 2021, 14 januari,
  11 februari, 11 maart en 22 april 2022.
Tijd   10.30 - 12.00 uur
Plaats   Walkartcentrum, Kerkweg 19, Zeist
Opgave bij   Mw. Helma van Remmen, 030-6963133
Kosten

  € 15,00 voor leden en vrienden
  € 25,00 voor anderen

  Inclusief koffie of thee en een lunch tijdens de laatste bijeenkomst.
  Aanmelden via de contactpagina of direct bij Helma, tel. 030-6963133.

 

Na een periode van corona-onderbrekingen, gaan we komend seizoen weer dapper beginnen en pakken onze zoektocht in het leven o.a. weer via de gespreksgroep op.
Dit jaar blijft het thema: Verder KijkenSoms zelfs even terugkijken om weer verder te kunnen kijken.
We houden ons aan de coronamaatregelen zoals die door het RIVM worden aangegeven.

De  thema’s zijn de volgende:

 1. Op onze levensweg zijn en worden we nog dagelijks geïnspireerd door andere mensen. Ze zijn als het ware een voorbeeld voor ons geweest en sommige zijn dat nog. Soms heel beslissend in ons leven. Een bekend voorbeeld is dat iemand van geschiedenis is gaan houden omdat de leraar of lerares zo bijzonder kon vertellen.
  Hebt u ook zo iemand gehad of heeft u nog zo’n persoon die u inspireert?
 2. Richard Boeke – een vrijzinnig predikant uit Engeland, sprak op een internationale bijeenkomst de woorden: “We hebben geen gemeenschappelijk geloof, maar wel een gemeenschappelijk vertrouwen, we hebben immers een gemeenschappelijk verlangen naar betrouwbaarheid om menselijk te kunnen leven op deze wereld. Dat verbindt ons pas echt. Alle mensen verlangen naar vertrouwen, betrouwbaarheid en rechtvaardigheid! Om te ontvangen en om zelf te geven.”
   
  Op deze morgen proberen we te achterhalen wat deze woorden voor ons betekenen. Een korte inleiding krijgt u als voorbereiding mee.
   
 3. Wat is dan goed? Stevo Akkermans - journalist en schrijver - heeft een boek met twaalf interviews geschreven over deze vraag. Het boek begint met een gedicht van Wislawa Szymborska:

  Hoe moet ik leven- las ik in een brief van iemand-
  aan wie ik van plan was
  hetzelfde te vragen.
  Opnieuw en als altijd zijn er,
  zoals uit bovenstaande blijkt,
  geen dringender vragen
  dan naïeve vragen.

  Een korte weergave van deze interviews krijgt u als voorbereiding mee.

 4. Soms gebeurt het ons. Ineens worden we getroffen door een tekst, een schilderij, een melodie of iets anders. Het kan ons ontroeren, het kan ons blij maken, troosten of sterken.
  Wilt u eens in uw rugzak kijken of daar zoiets in verborgen zit? Breng het mee, of breng een afbeelding mee. En laten we elkaar het verhaal vertellen.
   
 5. Verder kijken is het jaarthema van de Walkart. Onze voorganger Johan de Wit schreef een aantal notities bij het thema van dit jaar. Een stukje gaat over gemeenschap en individu. Dit krijgt u als voorbereiding mee en we gaan erover in gesprek.

Hebt u weer zin of wilt u ook meedoen? Laat het mij weten.
Iedereen is van harte welkom, zowel leden en vrienden als niet-leden/vrienden; ook degenen die nog niet eerder aan deze kring meededen zijn van harte welkom.