Lucie en Els Spreij, sopraan en alt-mezzo
zingen hun favoriete duetten uit Europa

begeleid op piano door Gilbert den Broeder

Duetten: favorieten uit Europa

Datum zaterdag 22 februari 2020
Tijd 15.30 - 16.30 uur
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Kosten   Toegang is vrij; na afloop wordt er gecollecteerd. Maar schenken we ook een drankje en serveren een hapje.

Els en Lucie verzorgen met Gilbert aan de piano, een concert met hun favoriete duetten uit verschillende Europese landen: Duitsland (Mendelssohn), Italië (Rossini), Frankrijk (Offenbach) en Engeland (Quilter). Naast de duetten komen er ook enkele solo gezongen liederen aan bod.

 

Lucie en Els Spreij, twee zussen, zongen al eerder in de Walkartkerk bij de muzikale omlijsting van lezingen en op een talentendag. Ze groeiden op in een familie waar veel gezongen en gemusiceerd werd. Lucie en Els zingen als koorzanger in concert- en projectkoren (Toonkunstkoor Amsterdam, Brabant Koor, Koorbiënnale, Philips Philharmonisch Koor) en Els heeft ook aan veel operaproducties meegewerkt (Opera Ahoy). In kerkdiensten en bij speciale projecten zingen ze ook solistische partijen, terzetten, kwartetten en in kleine ensembles. Sinds 2009 geven Lucie en Els duettenconcerten in Amsterdam en Zeist waarbij zij gecoacht en begeleid worden door Gilbert den Broeder.

 

 

.

 

Gilbert den Broeder specialiseerde zich in het coachen en begeleiden van zangers en werkte samen met zangers als Eva Maria Westbroek, Charlotte Margiono, Peter Gijsbertsen, Bastiaan Everink en Maarten Koningsberger. Gilbert is solorepetitor voor de vocale producties van het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast verleende hij zijn medewerking als coach/repetitor aan een keur van producties zoals van De Nationale Opera, Nederlandse Reisopera en pianist voor het IVC.