Marit Berends en Jacoline van Vuuren

Duo Berends en Van Vuren

Concert   Duo Berends en Van Vuuren
Datum    zaterdag 26 oktober 2019
Tijd    15.30 - 16.30 uur
Plaats   Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Toegang   Vrij; collecte bij de uitgang

Marit Berends en Jacoline van Vuuren vormen sinds 2017 Duo Berends en van Vuuren. Vanaf hun eerste samenwerking ontdekten zij hun gemeenschappelijke liefde voor het prachtige cello-piano repertoire. Hun gedeelde enthousiasme en ambitie resulteerde in het ontstaan van Duo Berends en van Vuuren. Het duo treedt op in kamermuziekseries zoals in Oud-Avereest en bij Kunstkring Echt. Daarnaast verzorgen ze huiskamerconcerten en treden op bij bijzondere gelegenheden.

Het repertoire van Duo Berends en van Vuuren is gevarieerd: de mooiste werken in de cello/piano literatuur, Fantasiestücke van Schumann, Cellosonate in e van Brahms en kortere werken zoals Siete Canciones populares Espagñolas van De Falla en Vocalise van Rachmaninov.

Een concert met Marit en Jacoline betekent een persoonlijk en integer concert met muzikale diepgang waar hun bijzondere samenwerking te horen en te zien is.


De toegang is gratis, aan de uitgang wordt gecollecteerd.

 

Marit Berends rondde haar masterstudie cello af met een modern- en barok-recital aan de Messiaen Academie in Arnhem (2008).

Als solist debuteerde ze bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine met een uitvoering van Max Bruch’s Kol Nidrei op het Prinses van Oranje Concert 2013. Zij maakte tot 2017 deel uit van het Strijk-ensemble van dit orkest. Als freelance orkestmusicus speelt Marit regelmatig mee in de uitvoeringen van de Mattheus en Johannes Passion en andere koorbegeleidingen bij onder andere Ensemble Conservatoire en Holland Orkest Combinatie. Naast haar cello-piano Duo Berends en van Vuuren, vormt ze met celliste Manuela Verbeek Celloduo Limoncelli, waarmee ze voornamelijk muziek op maat verzorgt bij bijzondere gelegenheden.

Als docent is Marit werkzaam bij Cultuurplein Noord Veluwe en de Muziekmakerij in Arnhem. Ook heeft ze haar eigen coach- en lespraktijk in Ede en Oosterbeek.  www.maritberends.nl

 

Jacoline van Vuuren studeerde piano in Zwolle aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten bij Sepp Grotenhuis. In 2007 rondde ze haar studie succesvol af met een Bachelor of Music.

Als pianiste heeft Jacoline zich breed ontwikkeld: ze speelt repertoire van barok tot moderne muziek. Tijdens en na haar conservatoriumstudie maakte ze deel uit van diverse ensembles; waaronder enkele jaren een hobo-pianoduo.

Sinds 2017 vormt ze met celliste Marit Berends Duo Berends en van Vuuren. Als pianiste begeleidt ze koren. Daarnaast geeft ze als pianiste begeleiding in kerkdiensten.

Jacoline is als docent verbonden aan Cultuurplein Noord Veluwe en heeft haar eigen lespraktijk in Zeist.  www.jacolinevanvuuren.nl