Erwin Rommert Weerstra

Pianomuziek op de zaterdagmiddag

Door  Erwin Rommert Weerstra
Datum  zaterdag 28 september 2019
Tijd 15.30 - 16.30 uur 
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist 
Toegang Vrij. Collecte aan de uitgang. 

Het concert begint met drie vrolijke sonates van de Italiaanse componist Scarlatti. Scarlatti werkte bijna 30 jaar aan het Spaanse Hof en dat Scarlatti in die periode beïnvloed werd door Spaanse muziek is in deze sonates goed te horen.

 

Men beschouwt J.P.Rameau als een van de belangrijkste barokcomponisten. De werken die Erwin vanmiddag speelt zijn oorspronkelijk voor klavecimbel geschreven, maar klinken even charmant op een moderne vleugel. Verbaas u over hun virtuositeit en toegankelijkheid!

 

W.A. Mozart kent natuurlijk iedereen. Het Rondo is een van zijn meesterwerken.

 

De Sonate in E was de eerste sonate die de destijds 18-jarige Franz Schubert schreef. In deze sonate verbrak Schubert het strakke keurslijf van vorm en harmonie. Zijn worsteling om deze grenzen te verleggen is goed te horen in deze sonate.

 

Als laatste componist staat Fréderic Chopin op het programma. U hoort eerst drie walsen, gevolgd door het Scherzo no 2. Het Scherzo eindigt in een virtuoze uitbarsting. Een prachtig werk.

 

Erwin Rommert Weerstra (1987) werd op 7-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, destijds de jongste leerling die ooit was geaccepteerd. Tijdens zijn studietijd heeft hij als enige pianist tweemaal het Internationale Steinway Concours gewonnen.

In 2009 behaalde Erwin zijn Bachelor en in 2011 cum laude zijn Masterdiploma Klassiek Piano aan het Koninklijk Conservatorium.

 

Erwin is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen.

Hij heeft een actief concertleven met optredens in Nederland en in het buitenland, o.a. in Italië, Rusland, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.

 

In 2018 is Erwin geselecteerd voor de Post Masteropleiding in Italië van professor Andrzej JasiƄski, die ook de docent was van Krystian Zimerman.

 

Momenteel heeft Erwin aanstellingen als pianist bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij het Nederlands Dans Theater (NDT).

 

Voor een uitgebreide CV zie: http://www.erwinrommert.com