Passieconcert

23 maart 2024

Door   Vocaal Kwartet Quartz
Datum   zaterdag 23 maart 2024
Tijd   15.30 - 16.30 uur 
Plaats   Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Toegang

  De toegang is vrij. Na afloop wordt er gecollecteerd.

Op zaterdag 23 maart verzorgt Vocaal Kwartet Quartz in de Walkartkerk in Zeist een muzikale passie-meditatie. Het kwartet neemt u mee op een poëtische reis langs prachtige pareltjes uit de passiemuziek van Renaissance tot onze eigen tijd. De gezangen worden afgewisseld met gedichten waarin wordt gereflecteerd op thema’s die in de muziek aan de orde komen.

Veel componisten schreven hun meest intense muziek rond de thema’s van de lijdenstijd. U gaat luisteren naar werken van o.a. Tomás Luis de Victoria, William Byrd, Johann Sebastian Bach, Quirino Gasparini, Zoltán Kodály, Maurice Duruflé, Scott Villard en Mariano Garau. Daarbij passeren bekende werken, maar ook onbekende juweeltjes.

Vorig seizoen (dec 2022) verzorgde Vocaal Kwartet Quartz een muzikale kerstmeditatie voor ons. De hoge kwaliteit van dit a capella zingende kwartet heeft veel indruk op ons gemaakt. We zijn zeer vereerd dat zij opnieuw in de Walkartgemeenschap willen optreden.

Quartz, opgericht in 2003, geniet al jaren de reputatie muziek helder, transparant en met liefde te verzorgen. U bent van harte uitgenodigd voor dit meditatieve concert, een warm bad voor oor en hart.

Meer info over Vocaal Kwartet Quartz: http://www.kwartetquartz.nl