Foto: Manschot Grafimedia

The Wall

Pink Floyd

Presentatie    Jan van Ramshorst
Datum    Zondag 6 oktober 2019
Tijd    10.30 - 12.30 uur
Plaats     Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Toegang   Gratis na aanmelding. Collecte uitgang.

Een exposé, gewijd aan een zeer succesvol en invloedrijk album uit de muziekgeschiedenis: The Wall van de Engelse popformatie Pink Floyd (1979).

 

Een meeslepend muzikaal epos over hoe om te gaan met barrières tijdens het opgroeien in de moderne samenleving. Over een jonge muzikant die zich steeds meer van de buitenwereld afsluit achter een almaar groeiende muur. Elke ervaring die pijn veroorzaakt is weer een nieuwe steen, ‘a new brick in the wall’…

 

De grote bedreigingen zijn verpakt in symbolische vormen als hamers, bakstenen, muren, maskers en wormen, die via de magnifieke animaties van Gerald Scarfe tot leven komen.

 

The Wall is een overweldigend (autobiografisch) werk van Pink Floyd-voorman Roger Waters, over het belang van communicatie en maatschappelijke verantwoordelijk-heid. Met een sneer naar bijna al het onderwijs waar creativiteit en individualiteit worden onderdrukt, waar door middel van stampwerk naamloze, gezichtsloze mensen worden geproduceerd.

 

Een aangrijpend muziekmonument, dat precies 40 jaar geleden het licht zag, maar nog altijd o zo actueel is.

 

De presentatie is voorzien van veel beeldmateriaal, met name afkomstig uit de gelijknamige film.

 

Deze Walkartontmoeting is zoals gebruikelijk vrij toegankelijk. Wel wordt u gevraagd zich tevoren aan te melden. Tot 15 september kunnen leden en vrienden van de Walkartgemeenschap zich aanmelden via Ineke Krediet, tel. 030 6923828 of via de contactpagina van deze website. Daarmee bent u verzekerd van een plaats. Na 15 september kunnen mensen zich via de website van Jan van Ramshorst aanmelden (www.muziekmonumenten.nl). Op deze website is ook meer informatie te vinden. Deze aanmelding wordt gevraagd om te voorkomen dat op zondagmorgen mensen teleurgesteld moeten worden omdat er geen plaats meer is.


Na afloop wordt gecollecteerd zoals bij elke Walkartontmoeting.