Bachs Matthäus-Passion ontrafeld

Jan van Ramshorst

Presentator Jan van Ramshorst
Datum  zaterdagavond 1 april (geen grap) en zondagochtend 2 april 2023
Tijd  resp. van 19.30 - 22.00 uur en van 10.30 - 12.30 uur
Plaats   Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Toegang

Vrij; van tevoren aanmelden.

Koffie of thee worden u tijdens een korte pauze aangeboden door de Walkartgemeenschap.

Bachs onbetwiste meesterwerk blijft na drie eeuwen fascineren en ontroeren.

Een bijzonder exposé, geheel gewijd aan Bachs onvolprezen Matthäus-Passion. Een speurtocht, ondersteund met veel beeld en geluid, naar wat er allemaal 'achter de nootjes' te beleven valt.

In grootbeeld-projecties worden onvermoede achtergronden zichtbaar, waaronder de rijke symboliek in de klank en andere wetenswaardigheden uit de wereld van de barokke muziekkunst. Ook dwarsverbindingen met schilderkunst, theater, filosofie en getallenleer krijgen de aandacht. 

Binnen al die entourage beluisteren we zo’n 18 delen uit dit grootse muziekmonument.

Ondanks de complexiteit van het werk is de presentatie laagdrempelig, voor iedereen te volgen, geen voorkennis vereist. 

 

Deze Walkartontmoeting is zoals gebruikelijk vrij toegankelijk. Wel wordt u gevraagd zich tevoren aan te melden. Tot 17 maart kunnen leden en vrienden van de Walkartgemeenschap zich aanmelden via Ineke Krediet, tel. 030 6923828 of via de contactpagina van de website www.walkart.nl. Daarmee bent u verzekerd van een plaats. Na 17 maart kunnen mensen zich via de website van Jan van Ramshorst aanmelden (www.muziekmonumenten.nl). Dan zal er op die website ook meer informatie te vinden zijn. Aanmelding wordt gevraagd om te voorkomen dat op de betreffende zondagmorgen mensen teleurgesteld moeten worden omdat er geen plaats is.