Zwaaibericht nummer 4

Nieuws van het hoofdbestuur

Activiteiten van andere afdelingen van Vrijzinnigen Nederland:

 

Bilthoven

In de Woudkapel worden podcasts opgenomen door de voorganger maar ook door gastvoorgangers. Te vinden op https://soundcloud.com/user-85459114/sets/de-woudkapel.

 

Laren/Blaricum en Weesp

In deze afdeling is een concert opgenomen https://www.youtube.com/watch?v=WVht54kMTAk&feature=youtu.be

 

Nicoline Swen en Helene Westerik: De Gele Bus

Onze voorgangers uit de afdelingen Varsseveld, Aan de Regge, Oost-Twente en Midden-Drenthe maken filmpjes voor het project De Gele Bus, te vinden op het YouTubekanaalhttps://www.youtube.com/channel/UC5LdPU7qdeuvjM-avN-HQJQ.

 

Schiedam/Woubrugge/Rotterdam/Brielle

De gemeenschappelijke voorganger, Ivo de Jong, heeft een mooi filmpje gemaakt over de verloren Rembrandt, https://www.youtube.com/watch?v=z3wjutCR5uo. Ivo heeft een eigen YouTubekanaal https://www.youtube.com/channel/UC5E2egCVWpZfOHwD7ieATyA.

 

Veenendaal

Ook in de afdeling Veenendaal maakt men filmpjes van vieringen. Op het volgende YouTubekanaal te vinden https://www.youtube.com/channel/UCS5hS5hDSkVAoK8hgO96RLQ.

 

Landelijk

 

De lancering van Natuurlijk Vrijzinnig

Rond 6 juni kregen leden en belangstellenden het jubileum magazine Natuurlijk Vrijzinnig in de bus. We kregen vele enthousiaste reacties. Alle afdelingen krijgen een stapel voor in het kerkgebouw. Dit gaan we via via regelen maar als u niet kunt wachten laat het weten aanbureau@vrijzinnigen.nl.

 

Ter inspiratie

 

Blog door Wies Houweling

Wies schreef een blog over de anderhalve meter theologie (https://www.vrijzinnigen.nl/anderhalve-meter-theologie/).

 

Blog door Wouter Blokhuis

Wouter beschrijft zijn opname in de vaart der volkeren van het internet in deze tijd (https://www.vrijzinnigen.nl/snelheid/).

 

Blog over jonge mantelzorgers in Zin in Opvoeding
‘Nu het weer beter gaat met m’n moeder, maak ik me wat minder zorgen. Maar het is er altijd wel een beetje.’ Jurge (11) is een jonge mantelzorger. Zijn moeder heeft een bipolaire stoornis en zijn vader werkt onregelmatig. Naar schatting hebben 450.000 kinderen, net als Jurge, een langdurig zieke huisgenoot. Meestal zorgen zij voor anderen, maar tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger staan zij even zelf centraal.
https://www.zininopvoeding.nl/dnieuws.php?nr=25776&stuurdoor=nee

 

Recensies

Ivo de Jong schreef een recensie over het boek van Renate Doorenspleet over haar jeugd in het Apostolisch Genootschap https://www.vrijzinnigen.nl/apostelkind-in-de-greep-van-een-gesloten-gemeenschap/

 

Aries van Meeteren heeft een recensie van het boek God is niet meer gereformeerd van  Ben Ipenburg https://www.vrijzinnigen.nl/god-is-niet-meer-gereformeerd/