Hieronder treft u de inhoud van het tweede zwaaibericht van het landelijk bureau.

Activiteiten van diverse afdelingen:

 

Hilversum

In Hilversum worden vieringen en vespers opgenomen door Paul Decour. Er staan nu een tweetal vieringen op van Monika Rietveld en Peter Korver. U kunt ze vinden op www.dekapel.nu.

 

Nicoline Swen en Helene Westerik

Onze voorgangers uit de afdelingen Varsseveld, Aan de Regge, Oost-Twente en Midden-Drenthe hebben een Vrijbrief gemaakt die aan alle leden en belangstellenden werden toegestuurd (https://www.vrijzinnigenvarsseveld.nl/pdf/vrijbrief/vrijbrief1.pdf).

 

Heerde

Ineke Adriaans, voorganger in Heerde, neemt vlogs op en die kunt u vinden op https://youtu.be/SWtdu30SATc. Naast vloggen zal Ineke via brieven haar leden en belangstellenden steunen in deze moeilijke tijd.

 

Bennekom

Ook Roos van Doorn, voorganger afdeling Bennekom is begonnen met het streamen van vieringen onder andere uit het bos. Te vinden op https://youtu.be/USNDIFYev4c.

 

Schiedam

De afdeling is ook begonnen met het streamen van activiteiten, te vinden op https://youtu.be/xJB24Ps9CTk.

 

Baarn

In het Witte Kerkje in Baarn is zondag een opname van de dienst door de regionale omroep.

 

In het vorige zwaaibericht melden wij al de online vieringen/bijeenkomsten van de afdeling Wassenaar (www.vrijzinniginwassenaar.nl).

 

Landelijk:

Voorgangers behoren tot de cruciale beroepen

Het CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken) heeft met de overheid bereikt dat onze voorgangers tot de cruciale beroepen behoren en daardoor als het nodig is bezoeken kunnen afleggen (https://www.vrijzinnigen.nl/wp-content/uploads/2020/04/20200325-Zorg-en-Geestelijke-Verzorging-in-tijden-van-Corona.pdf).

 

Landelijk bureau thuis

Wij (Wies en Elsbeth) werken ook thuis, net als vele andere Nederlanders. De telefoon is doorgeschakeld dus wij zijn gewoon bereikbaar. Ook via email, skype en zoom. 

 

Ter inspiratie

 

Blog Huidhonger door Zin in Opvoeding

'Juist nu kunnen we niet dichtbij zijn bij de mensen bij wie we dichtbij willen zijn. We hebben onze ouders, kinderen, broers of vrienden soms al weken niet gezien, laat staan aangeraakt. In het licht van alles wat in de wereld aan het omvallen is, is het klein leed. We hebben natuurlijk niets te klagen. Alleen huidhonger.'

https://www.zininopvoeding.nl/dnieuws.php?nr=25776&stuurdoor=nee

 

Blog door Wies Houweling

Wies schreef een blog over hoe zij omgaat met de sociale isolatie nu we met zijn allen thuis moeten blijven (https://www.vrijzinnigen.nl/sociale-isolatie-iets-positiefs/).

 

Blog door Wouter Blokhuis

Wouter besteedt ook aandacht aan het corona virus en roept ons op om goed na te denken (https://www.vrijzinnigen.nl/gevaar/)