Waterlelie

Waterspiegels

filmmiddag

Wat Film Waterspiegels
Datum  woensdag 6 oktober 2021
Tijd  14.30 - 15.30 uur
Plaats Walkartcentrum, Kerkweg 19, Zeist
Toegang  Voor leden en vrienden € 5,00; voor anderen € 8,00. Koffie of thee worden u aangeboden door de Walkartgemeenschap.
Indien de coronaregels nog gelden, m.n. de 1,5 meter afstand, dan zal deze filmmiddag in de kerkzaal gehouden worden.

Langs de spiegel van het water fonkelt de natuur.

 

Opnieuw een schitterende productie van Hans Rademakers. Deze keer neemt hij ons mee naar waterrijke gebieden in Nederland, waar we een kijkje nemen in het dichte riet en soms onder de oppervlakte van het water.

We genieten van spiegelingen in het water door lucht en zon. We volgen veel vogels zoals de kleine en de grote karekiet die zich allebei doodwerken om een koekoeksjong groot te brengen. De mannetjes ijsvogel die probeert een vrouwtje te versieren met een visje. Watersalamanders die carnivoren blijken te zijn. Futen, blauwborsten, buidelmezen, rietgorzen en nog veel meer.

We volgen een bruine kiekendief die jongen heeft en we luisteren naar het gekwaak van kikkers. Wat een leven in een omgeving zonder mensen!

 

Hans (73 jaar) is van jongs af aan gefascineerd door het filmen van de natuur, wild en vogels. In de loop van zijn leven heeft hij veel reizen gemaakt o.a. naar India, Nieuw-Zeeland, Costa Rica, Afrika en Wit-Rusland. Daar filmde hij de schreeuwarend, de zwarte ooievaar en wolven. Maar ook wisenten, herten, boomvalken en visarenden.

 

Sinds enige jaren gaat het filmen wat moeilijker door een herseninfarct; maar ondanks deze handicap geniet hij nog volop van alles wat de natuur te bieden heeft en maakt hij nog films in binnen- en buitenland, met hulp van zijn vrouw en soms zijn zonen.
Hij was o.a. marketingdirecteur van Apple Computer in Zeist. De laatste 20 jaar is hij zelfstandig werkzaam.

 

Hans is aanwezig bij de vertoning van de film, zodat u hem wederom kunt complimenteren met een schitterende productie. Hans Rademakers was o.a. marketingdirecteur bij Apple Computers in Zeist. De laatste 20 jaar is hij zelfstandig werkzaam.