Bas Verheijden

Bas Verheijden

in de Walkartkerk

Pianist Bas Verheijden
Datum  zaterdag 24 oktober 2020
Tijd  15.30 - 16.30 uur
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Toegang Vrij. Collecte aan de uitgang. Mocht u geen contant geld meer hebben, dan kunt u uw bijdrage ook gireren (NL94INGB0000265660 t.n.v. Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, afd. Zeist), onder vermelding van 24 oktober 2020.

2020 is Beethovenjaar.
Beethoven werd 250 jaar geleden geboren (1770 – 1827). We prijzen ons gelukkig dat Bas Verheijden op deze zaterdagmiddag een Beethovenprogramma wil verzorgen.

In 1997 won Bas Verheijden de tweede prijs en Persprijs op het Internationale Pianoconcours Scheveningen. Hiermee nam zijn carrière vaste vorm aan. In 1999 behaalde hij met onderscheiding bij Jan Wijn zijn Master of Music, waarna hij als eerste Nederlander ooit werd aangenomen aan de befaamde Accademia Pianistica incontri col Maestro in Imola (Italië).

 

Bas Verheijden is pianist van THE ATLANTIC TRIO, vormt liedduo´s met bariton Maarten Koningsberger en bariton Hans Pieter Herman en heeft een duo op twee piano´s met Niek van Oosterum. Ook is hij sinds 2017 pianist bij het Jeugdkoor Utrecht (samen wonnen ze het Europees Concours voor jeugdkoren in 2018) en sinds 2010 pianist bij het Stichts Mannenkoor. In de Grote Kerk in Driebergen is Bas artistiek leider van de kamermuziekserie MAESTRO’s van DICHTBIJ, waar hij grote muzikale talenten uit de regio programmeert in bijzondere samenwerkingen.  

 

Voor meer informatie over Bas Verheijden verwijs ik u naar zijn website www.basverheijden.com  Daar vindt u ook een speciaal liveoptreden dat hij op 18 mei samen met zijn trio en bariton Maarten Koningsberger opnam in zijn serie in de Grote Kerk Driebergen. Het is een programma van ongeveer een uur met prachtige liederen en een pianotrio van Beethoven. Om even een uur weg te dromen uit deze werkelijkheid: www.basverheijden.com/maestrocloseup 

De toegang is vrij, aan de uitgang wordt gecollecteerd. Mocht u geen contant geld meer hebben, dan kunt u uw bijdrage ook gireren.

 

Mocht de 1,5-meter-regel eind oktober nog gelden, dan kunnen slechts 30 toehoorders in de kerk aanwezig zijn. Daarom wordt u gevraagd zich tevoren op te geven bij Jeanine Keuchenius, tel. 030-2319841 of 06-50495948 of via onze website www.walkart.nl (contactpagina).  Hiermee hopen we te voorkomen dat we op deze zaterdagmiddag mensen moeten teleurstellen omdat er geen plaats meer is.