Bas Verheijden

Bas Verheijden

Schubert Fantasies

Pianist Bas Verheijden
Datum  zaterdag 24 september 2022
Tijd  15.30 - 16.30 uur
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Toegang Vrij. Collecte aan de uitgang.

Zelfs over een geliefde componist als Schubert valt nog veel te ontdekken. Natuurlijk kent u zijn Wanderer-Fantasie? In opdracht van een klavierleeuw schreef Schubert hiermee zijn meest virtuoze stuk voor piano solo.

Maar vrijwel niemand weet dat Schubert nóg 3 fantasieën voor piano solo componeerde!

Bas Verheijden stofte deze onbekende juwelen voor u af. Eén Fantasie werd door Schubert nooit afgemaakt: hiervoor maakte Verheijden zelf het laatste gedeelte.

Zo krijgt u een uniek Schubert programma te horen dat natuurlijk afsluit met die wonderschone Wanderer-Fantasie!


In 1997 won Bas Verheijden de tweede prijs en Persprijs op het Internationale Pianoconcours Scheveningen. Hiermee nam zijn carrière vaste vorm aan. In 1999 behaalde hij met onderscheiding bij Jan Wijn zijn Master of Music, waarna hij als eerste Nederlander ooit werd aangenomen aan de befaamde Accademia Pianistica
incontri col Maestro in Imola (Italië).
Bas Verheijden is pianist van THE ATLANTIC TRIO, vormt liedduo's met bariton Maarten Koningsberger en bariton Hans Pieter Herman en heeft een duo op twee piano´s met Niek van Oosterum.
Ook is hij sinds 2017 pianist bij het Jeugdkoor Utrecht (samen wonnen ze het Europees Concours voor jeugdkoren in 2018) en sinds 2010 pianist bij het Stichts Mannenkoor.
In de Grote Kerk in Driebergen is Bas artistiek leider van de kamermuziekserie MAESTRO’s van DICHTBIJ, waar hij grote muzikale talenten uit de regio programmeert in bijzondere samenwerkingen.
Voor meer informatie over Bas Verheijden verwijs ik u naar zijn website www.basverheijden.com.


De toegang is vrij, aan de uitgang wordt gecollecteerd. Mocht u geen contant geld meer hebben, dan kunt u uw bijdrage ook gireren.