Bas Verheijden

foto: Simon van Boxtel

Bas Verheijden

Unspoken Schubert

Pianist Bas Verheijden
Datum  zaterdag 28 september 2024
Tijd  15.30 - 16.30 uur
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Toegang Vrij. Collecte aan de uitgang. QR-code aanwezig.

Bas Verheijden bewerkte voor zijn nieuwe album Unspoken Schubert liederen van Schubert voor piano solo.

Het is bijzonder om te ontdekken hoe zonder gezongen tekst eigenlijk nog steeds helder blijft waar de liederen over gaan...

De vorige CD van Verheijden - Unexpected Schubert - kreeg veel lovende recensies van onder andere Peter van der Lint in Trouw en de waardering 9 in vakblad PIANIST en

"Verheijden is een Schubertiaan in hart-en-nieren" Aart van der Wal, OPUSKlassiek.


In 1997 won Bas Verheijden de tweede prijs en Persprijs op het Internationale Pianoconcours Scheveningen. Hiermee nam zijn carrière vaste vorm aan. In 1999 behaalde hij met onderscheiding bij Jan Wijn zijn Master of Music, waarna hij als eerste Nederlander ooit werd aangenomen aan de befaamde Accademia Pianistica incontri col Maestro in Imola (Italië).
Bas Verheijden is pianist van THE ATLANTIC TRIO, vormt liedduo´s met bariton Maarten Koningsberger en bariton Hans Pieter Herman en heeft een duo op twee piano´s met Niek van Oosterum.
Ook is hij sinds 2017 pianist bij het Jeugdkoor Utrecht (samen wonnen ze het Europees Concours voor jeugdkoren in 2018) en sinds 2010 pianist bij het Stichts Mannenkoor.
In de Grote Kerk in Driebergen is Bas artistiek leider van de kamermuziekserie MAESTRO’s van DICHTBIJ, waar hij grote muzikale talenten uit de regio programmeert in bijzondere samenwerkingen.

 
Voor meer informatie over Bas Verheijden kunt u terecht op zijn website www.basverheijden.com.

De toegang is vrij, aan de uitgang wordt gecollecteerd. Er is een QR-code beschikbaar voor als u geen contant geld meer gebruikt.