Bas Verheijden

Bas Verheijden

in de Walkartkerk

Pianist Bas Verheijden
Datum  zaterdag 26 februari 2022
Tijd  15.30 - 16.30 uur
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Toegang Vrij. Collecte aan de uitgang.

SCHUBERT: Lieder ohne Worte

De liederen van Schubert hebben zo veel zeggingskracht dat ze ook zonder de tekst heel goeds tot hun recht komen. Bas Verheijden speelt een aantal geliefde Schubert liederen in transcriptie voor piano-solo van Liszt. Daarnaast staat Schuberts virtuoze Wanderer Fantasie op het programma (geïnspireerd op het lied Der Wanderer). Het uur wordt afgesloten met een uitsmijter van Liszt.

 

In 1997 won Bas Verheijden de tweede prijs en Persprijs op het Internationale Pianoconcours Scheveningen. Hiermee nam zijn carrière vaste vorm aan. In 1999 behaalde hij met onderscheiding bij Jan Wijn zijn Master of Music, waarna hij als eerste Nederlander ooit werd aangenomen aan de befaamde Accademia Pianistica incontri col Maestro in Imola (Italië).Bas Verheijden is pianist van The Atlantic Trio, vormt liedduo’s met bariton Maarten Koningsberger en bariton Hans Pieter Herman en heeft een duo op twee piano´s met Niek van Oosterum.Ook is hij sinds 2017 pianist bij het Jeugdkoor Utrecht (samen wonnen ze het Europees Concours voor jeugdkoren in 2018) en sinds 2010 pianist bij het Stichts Mannenkoor.In de Grote Kerk in Driebergen is Bas artistiek leider van de kamermuziekserie Maestro’s van Dichtbij, waar hij grote muzikale talenten uit de regio programmeert in bijzondere samenwerkingen.  Voor meer informatie over Bas Verheijden verwijs ik u naar zijn website www.basverheijden.com

De toegang is vrij, aan de uitgang wordt gecollecteerd. Mocht u geen contant geld meer hebben, dan kunt u uw bijdrage ook gireren.