Hans Rademakers, filmer

Hans Rademakers was o.a. marketingdirecteur bij Apple Computers in Zeist. De laatste 20 jaar is hij zelfstandig werkzaam.

Zwerven langs het licht

filmmiddag

Wat   Film Zwerven langs het licht
Datum    woensdag 30 oktober 2019
Tijd   14.30 - 16.00 uur
Plaats   Walkartcentrum, Kerkweg 19, Zeist
Toegang   Voor leden en vrienden € 5,00; voor anderen € 8,00. Inclusief koffie of thee.

Twee gedichten staan centraal bij de film Zwerven langs het licht van cineast Hans Rademakers, die vorig jaar een film over Wit-Rusland vertoonde in het Walkartcentrum in Zeist.

Zwerven langs het licht laat natuurbeelden zien van de Rijn, de Biesbosch, de Boven Merwede, het Nijkerker Nauw, Rhenen, Brummen en van andere mooie plekken in Nederland. De beelden van plekken waar je nooit komt worden ondersteund door mooie muziek.

 

Hans (71 jaar) is van jongs af aan gefascineerd door het filmen van de natuur, wild en vogels. In de loop van zijn leven heeft hij veel reizen gemaakt o.a. naar India, Nieuw-Zeeland, Costa Rica, Afrika en Wit-Rusland. Daar filmde hij de schreeuwarend, de zwarte ooievaar en wolven. Maar ook wisenten, herten, boomvalken en visarenden.

 

Sinds 3 jaar gaat het filmen wat moeilijker door een herseninfarct; maar ondanks deze handicap geniet hij nog volop van alles wat de natuur te bieden heeft en maakt hij nog films in binnen- en buitenland, met hulp van zijn vrouw en soms zijn zonen.
Hij was o.a. marketingdirecteur van Apple Computer in Zeist. De laatste 20 jaar is hij zelfstandig werkzaam.