Hans Rademakers, filmer

Hans Rademakers was o.a. marketingdirecteur bij Apple Computers in Zeist. De laatste 20 jaar is hij zelfstandig werkzaam.

Where eagles fly

filmmiddag

Wat Film Where eagles fly
Datum  woensdag 21 oktober 2020
Tijd  4.30 - 16.00 uur
Plaats Walkartcentrum, Kerkweg 19, Zeist
Toegang  Voor leden en vrienden € 5,00; voor anderen € 8,00. Koffie of thee worden u aangeboden door de Walkartgemeenschap.
Indien de coronaregels nog gelden, m.n. de 1,5 meter afstand, dan zal deze filmmiddag in de kerkzaal gehouden worden.

In de koude Noorse winter hebben alle dieren het moeilijk. Alleen de machtige steenarend is de onbetwiste heerser van het luchtruim. Zo begint de film van Hans Rademakers, WHERE EAGLES FLY, die is opgenomen in Noorwegen. De film toont meer mooie en zeldzame beelden als er nog een steenarend landt bij de steenarend die er al zit. De film eindigt met korhoenders en de auerhaan met bijna 10 wijfjes in de sneeuw. Ook is er veel aandacht voor mooie Noorse landschappen en voor de zeearend. 

 

Van de maker van de film over Wit-Rusland, Belarus, en Zwerven langs het Licht.

 

Hans (72 jaar) is van jongs af aan gefascineerd door het filmen van de natuur, wild en vogels. In de loop van zijn leven heeft hij veel reizen gemaakt o.a. naar India, Nieuw-Zeeland, Costa Rica, Afrika en Wit-Rusland. Daar filmde hij de schreeuwarend, de zwarte ooievaar en wolven. Maar ook wisenten, herten, boomvalken en visarenden.

 

Sinds enige jaren gaat het filmen wat moeilijker door een herseninfarct; maar ondanks deze handicap geniet hij nog volop van alles wat de natuur te bieden heeft en maakt hij nog films in binnen- en buitenland, met hulp van zijn vrouw en soms zijn zonen.
Hij was o.a. marketingdirecteur van Apple Computer in Zeist. De laatste 20 jaar is hij zelfstandig werkzaam.