Bachs Weihnachts Oratorium toegelicht in een multi-mediale productie met Jan van Ramshorst.

Weihnachts Oratorium

Jan van Ramshorst

Spreker   Jan van Ramshorst
Datum    zondag 8 december 2024
Tijd    10.30 - 12.45 uur
Plaats     Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Toegang

  Vrij, wel van tevoren aanmelden. Collecte aan de uitgang
  (QR-code aanwezig).

  Koffie of thee worden u aangeboden door de Walkartgmeenschap

Bachs Weihnachts-Oratorium brengt vreugde en vrolijkheid in de donkere dagen van december. 

Voor het kerstfeest te Leipzig schrijft Bach in 1734 dit meesterwerk, vol van glorie en uitbundigheid, maar ook met tedere aandacht voor het kerstgebeuren. Geen componist die dat alles zo indrukwekkend kon verklanken als Johann Sebastian Bach.

Aan de hand van de schitterende muziek en ondersteund door vele lichtbeelden maken we een rondgang door het werk, dat zich uitspreidt over de tijd van twaalf dagen, van Eerste Kerstdag tot en met Driekoningen.

We maken kennis met onvermoede achtergronden, met name de rijke symboliek ‘achter de nootjes’, connecties met de schilderkunst en mythologie, en meer wetenswaardigheden uit de wereld van de Barokke kunsten, waarbij steeds de muziek centraal staat.

 

Ondanks dat alles is de presentatie laagdrempelig, voor iedereen te volgen.

 

Deze Walkartontmoeting is zoals gebruikelijk vrij toegankelijk. Wel wordt u gevraagd zich van tevoren aan te melden. Tot 15 november kunnen leden en vrienden van de Walkartgemeenschap zich aanmelden via Ineke Krediet, tel. 030 6923828 of via de contactpagina van de website www.walkart.nl. Daarmee bent u verzekerd van een plaats. Na 15 november is aanmelding via de website van Jan van Ramshorst mogelijk (www.muziekmonumenten.nl). Dan zal er op die website ook meer informatie te vinden zijn. Aanmelding wordt gevraagd om te voorkomen dat op de betreffende zondagmorgen mensen teleurgesteld moeten worden omdat er geen plaats is.